Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO JO15-1 – Sportclub Monster JO15-1

17 december 2016 15:30

Op zaterdag waren er voorafgaand aan de wedstrijd al volop gesprekken over de wedstrijd. Gezien de voorgeschiedenis tussen beide clubs, was zelfs KNVB waarneming aanwezig.

Rechts         Road

Na de warming up, wat praktische tips en de pasjescontrole door de scheidsrechter was uitgevoerd, begon om 12:45 de wedstrijd en wat voor een wedstrijd. GSC ESDO kwam gelijk opzetten en zette druk. Een pass van Ayoub richting Road werd voor de goal van Monster weggewerkt. ESDO bleef druk zetten en zo nu en dan ontstond er een kansje. Een mooie steekpass van Ayoub richting Raod werd net op tijd door de keeper van Monster weggewerkt. De wedstrijd was 10 minuten gaande toen er een vrije trap werd gegeven aan ESDO, net buiten de 16 van Monster. Road nam hem schitterend en het schot ging maar net naast. Een minuutje later kreeg ESDO een hoekschop. De hoekschop werd genomen en viel op klunzige wijze voor de voeten van Road en goal. 1-0 voor Esdo door Road. Monster kwam er niet uit en ESDO bleef goed druk zetten en liet een mooi spel zien. Na een 25 minuten spelen kreeg ESDO weer een vrije trap. Ilyas nam hem en de bal viel precies op het hoofd van Road. Goal 2-0 voor ESDO! Daarna deed het eerste kansje voor Monster zich voor. Marwan kwam uit en kon hem net op tijd wegwerken. Vervolgens kreeg Monster een vrije trap, net buiten de 16 van ESDO. Marwan zette zijn muur goed neer. De vrije trap ging hard over de grond richting het doel van ESDO, maar Marwan werkte hem schitterend weg. Na 35 minuten is het rust en staat het 2-0 voor ESDO.

De tweede helft begon om 13:35. Monster begon goed en kreeg de eerste hoekschop. Die ging aan iedereen voorbij en mondde uit in een doeltrap voor ESDO. Na 5 minuutjes voetballen kreeg Monster een tweede grote kans. De grensrechter vlagte voor buiten spel, maar dit werd niet door de scheidsrechter overgenomen. De concentratie viel weg bij de ESDO-spelers, als de bal verkeerd geraakt wordt door Bilal. Doelpunt voor Monster 2-1. In de 2e helft is het spel van ESDO minder dan de eerste helft. ESDO kreeg toch de nodige kansen. Een mooie voorzet van Adil richting Road werd mooi afgemaakt 3-1. Road was die dag goed op dreef. Het spel gaat op neer. Ayman wordt 5 minuten naar de kant gestuurd na het maken van een sliding van achteren. Marwan pikte de bal op na een aanval van Monster en nam een mooie uittrap. Deze ging over het middenveld heen en kwam bij Adil terecht. Die gaf een mooie assist aan Road en die maakte het prachtig af 4-1. Wedstrijd bleef op en neer gaan en na wat gekluts achterin bij ESDO maakte Monter de 4-2. ESDO begon beter in de wedstrijd te komen en kreeg veel kansen. Road probeerde met een omhaal de 5-2 te maken maar deze werd helaas door de keeper gepakt. Nog een laatste actie van Abubakr, die door Monster werd tegengehouden. Adil probeerde in de rebound alsnog te scoren, maar helaas ging de bal naast.

Al met al een spannende wedstrijd zonder benoemenswaardige incidenten, die ruim door ESDO werd gewonnen. Complimenten aan het team dat met een 1e plaats, met 3 punten voorsprong op de nummer twee, de winterstop ingaat. TOP!!!!

Bron: Afdeling Jeugd