Facebook Toestaan Niet toestaan

VELO 1 (zat) – GSC ESDO 1 4-4 in een zeer aantrekkelijke wedstrijd

21 september 2016 13:15

Het vlaggenschip oefende vanavond tegen het zaterdagteam van Velo. Na de moeizame overwinning van afgelopen zondag tegen Kethel Spaland stond vandaag in het teken van minuten maken van de spelers die de afgelopen weken geen/weinig speelminuten hebben gemaakt.

Opstelling

Op het mooie kunstgrasveld kregen een aantal basisspelers rust, zo starten 7 andere spelers ten opzichte van de wedstrijd tegen Kethel Spaland in de basis. GSC ESDO starten met de volgende namen in de basis: El Ouachi, Nordin, A.Amheye, L. Mhamdi, Fadlaoui, Y. Mhamdi, Kaddouri, Haouche, Akkabi, Karadag en Hassan. Wisselspelers waren: D.Amhayi, Bouzidi, Oulhani, Faloun en Yildirim. Niet bij de selectie zaten:Suarez, K.Amheye, B.Amheye, Bousaboun, Halim, Achabar, O.Mhamdi, Ait el Hadj, Bildirici, Turkoz, Atalar en Popedoues.

1ste helft

GSC ESDO begon de wedstrijd met goed combinatievoetbal, het eerste halfuur domineerde/controleerde GSC ESDO de wedstrijd. Akram Akkabi werd na een gedegen opbouw vanuit achteruit in de 8ste minuut 1 op 1 op de keeper gezet, echter volgde er een slap schot in de handen van de keeper. Akram wijde het slap schot aan de te zachte bal. In de 17e minuut werd door goed combinatie voetbal vanuit het middenveld Mohamed Hassan aan de linkerkant gevonden die op snelheid twee man passeerde en in mijn ogen onreglementair naar de grond gebracht. De scheidsechter vond het te weinig voor een strafschop. Na een aantal ongevaarlijke afstandschoten waar GSC ESDO op voorsprong had moeten komen kwam het achter door een persoonlijk fout. De achterhoede neemt vaak teveel risico’s bij het uitverdedigen, ipv dat de centrale verdediger Achmed Amheye de bal langs de zijl peert speelt hij Ayoub Kaddouri aan die op zijn beurt de te zacht kaats op de keeper Mohamed El Ouachi die er met een uiterste inspanning er een ingooi van maakt. Uit deze ingooi valt het eerste tegendoelpunt. Ik moet zeggen dat de speler van Velo de bal schitterend steenhard in het kruis schoot. Bij dit soort spelhervattingen klopt regelmatig de organisatie niet. In de omschakeling werd de rechtsbuiten weggestuurd, Nordin laat dan zijn directe tegenstander (linksbuiten) uit zijn rug weglopen die keurig door de rechtsbuiten werd gevonden en de 2-0 aantekende. De 3-0 van Velo viel vanuit een vrije trap op de zestienmeter gebied na een onnodige overtreding van Badr Haouche. In tien minuten tijd incasseert GSC ESDO drie onnodige doelpunten. Er volgde nog één grote kans voor GSC ESDO van Badr Haouche die vanuit het middenveld werd weggestuurd en oog in oog met de keeper van Velo, Badr Haouche produceerde een lop die de keeper goed uit de lucht schepte.

2e helft

De aanvang van de tweede helft kende drie wijzigingen, Mounir Faloun voor Akram Akkabi, Korhan Yildirim voor Mohamed El Ouachi en Driss Amhayi voor Badr Haouche. Al in de 3e minuut liet Mounir Faloun van zich gelden door goed te gaan en de bal over de uitgekomen doelman van Velo lopte, de 3-1 was een feit.  GSC ESDO voerde de druk en het tempo op, Velo probeerde GSC ESDO snel vast te zetten wat resulteerde in een mooie duel op het middenveld. Ayoub Kaddouri omzeilde bij het doordekken van de verdedigers de laatste linie met een steekbal op zich zelf die hij goed afronden 3-2. Bij een uitbraak over de linkerkant ging Mohamed Hassan alleen op de keeper af en schoot helaas de bal naast. Uit wederom een spelhervatting kwam Velo op een 4-2, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging via de handen van Korhan Yildirm tegen de lat terug in het veld. Een oplettende speler van Velo tikte de bal simpel binnen. Na een goede aanval werd Omer Karadag in stelling gebracht die simpel in een leeg doel  4-3 aantekenden. Even daarvoor had Omer ook al een goede kans, helaas schoot hij hier toen over. Het laatste kwartier van de wedstrijd was geheel voor GSC ESDO die in deze fase verzuimde om doelpunten te maken. De 4-4 kwam tot stand na goed doorzetten van Driss Amhayi die de bal hard achter de doelman schot. In de 43steminuut had Driss Amhayi de 4-5 moeten maken tegen zijn oude club echter plaatste hij de bal net over het doel.

Compliment

In een zeer sportieve wedstrijd verdient de scheidsrechter een groot compliment doordat hij de wedstrijd goed aanvoelde en veelal door liet voetballen. Dit kwam het tempo ten goede wat leide tot een vermakelijke wedstrijd.
Bron: Afdeling senioren