Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO laat punten liggen

5 september 2016 23:00

Na een voorbereiding waar niets op aan te merken is, stond op zondag 4 september in Pijnacker de eerste wedstrijd van GSC ESDO op het programma. De meegekomen supporters zagen een aantal wisselingen in het team, dit in tegenstelling tot de voorbereiding.

Daarnaast hebben keeper Korhan Yildirim en Ali Boussaboun in verband met blessures niet aan de wedstrijd deelgenomen. Yasin Halim moest na drie minuten met een hamstring blessure het veld verlaten. Trainer Hassan Amhayi heeft dit jaar een grotere selectie tot zijn beschikking en kon andere gelijkwaardige spelers inbrengen. De eerste helft van de wedstrijd was GSC ESDO veelvuldig aan de bal en kreeg in het eerste halfuur een aantal goede kansen. Deze werden helaas niet omgezet in een doelpunt. OLIVEO bleef achteruit gaan en geduldig wachtend op een mogelijke kans. Onze jongens bleven goed voetballen, uit een aantal dode spelmomenten heeft GSC ESDO diverse mogelijkheden gekregen om op voorsprong te komen. Brahim Amheye heeft via een omhaal twee keer het doel weten te vinden, maar de oplettende keeper van OLIVEO keerde zijn inzet. Samir Oulhani en Kamel Amheye kregen in de 25e en 30e minuut een aantal kansen om op voorsprong te komen.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam OLIVEO er vaker uit, via een counter op rechts werd een schot op het doel van GSC ESDO gelost, deze werd door keeper Mohamed el Ouachi gepakt. De vervanger van Yildirim heeft trouwens de gehele wedstrijd goed gekeept en was aan GSC ESDO kant man van de wedstrijd. Twee minuten voor de theepauze was er wederom een aanval van OLIVEO, de bal werd de 16 meter ingebracht, Mounir Faloun kreeg ongelukkig de bal op zijn arm, de scheidsrechter floot direct voor een penalty. Onze keeper pakte met een katachtige reactie de bal, de stand bleef 0-0. In de laatste aanval die GSC ESDO inzette kwam de bal via Adil el Bouzidi en Mauro Suarez bij de keeper van OLIVEO, hij hield de bal onreglementair te lang vast, de scheidsrechter floot in de 16 meter voor een directe vrijetrap. Samir Oulhani schoot helaas de bal op de lat waarna de scheidsrechter direct voor de rust floot.

In de tweede helft een totaal ander beeld, OLIVEO kwam goed uit de rust, direct was er een kans voor de spits van de tegenstander, maar daar was wederom keeper Mohamed el Ouachi. GSC ESDO kwam er een periode niet aan, positioneel stond het niet meer waardoor alle afvallende ballen voor OLIVEO waren. Uit de counters die daarop volgde heeft OLIVEO een keer op de paal en een keer op de lat geschoten. In de 22e minuut was er balverlies op het middenveld, na een misverstand tussen Achmed Amheye en Ayoub Kadouri belande de bal voor de voeten van de spits van OLIVEO, hij schoot de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper, 1-0. Na dit doelpunt herpakte onze jongens zich even, dit monde uit in een kans die door Brahim Amheye gemist werd. De keeper van OLIVEO mocht de bal weer in het spel brengen, via een combinatie over rechts kwam de bal in de 16 meter van GSC ESDO. De bal kon niet goed verwerkt worden en daar was wederom de spits van OLIVEO als de kippen bij, hij tikte de 2-0 binnen. In de laatste fase van de wedstrijd begon GSC ESDO weer te voetballen, het middenveld herpakte zich en speelde nu wel de bal direct naar elkaar. Invaller Driss Amhayi kreeg op de rand van de 16 meter een mooie kans op de aansluitingstreffer, de verdediging van OLIVEO keerde het schot, uit de afvallende bal tikte Samir Oulhani alsnog de 2-1 binnen. Vlak voor het einde van het fluitsignaal zette onze jongens alles op alles om er een gelijkspel uit te halen. In de 44e minuut was er een kans voor Kamal Amheye, uit een volley schoot hij net over en vlak voor het eindsignaal was er een kans voor de inglijdende Adil el Bouzidi. Onze jongens zijn in de tweede helft te laat gaan voetballen en OLIVEO heeft het slim uitgespeeld, komen op voorsprong en gooien het achterin dicht. De eerst wedstrijd in de competitie is een feit, nu zaak om te kijken wat er verbeterd kan worden en op naar de volgende wedstrijd. Voor het thuispubliek moeten dan maar de eerste drie punten van het seizoen gepakt worden.