Facebook Toestaan Niet toestaan

Oefenwedstrijd BZC Zuiderpark vs GSC ESDO

26 januari 2017 21:45

Afgelopen zondag 22 januari 2017 heeft ons 1e elftal een oefenwedstrijd gespeeld tegen BZC Zuiderpark uit Rotterdam. Op deze zonnige maar koude zondagmiddag beginnen beide elftallen met het serieuze werk naar de tweede seizoenshelft. In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op, over en weer waren er aanvallen die leidde naar diverse kansen. Binnen tien minuten pakte GSC ESDO een voorsprong. Kamel speelde zich zelf vrij en paste de bal op Abdelilah, hij schiet onhoudbaar de 0-1 binnen.

In de periode daarna kwam BZC wat vaker aan de bal, de snelle speler aan de buitenkant brak door op rechts. Na een inspeel belande de bal via een kluns voor de voeten van de spits. Onze keeper stond op het verkeerde been, BZC kwam hierdoor op gelijke hoogte 1-1. Na deze gelijk maker ging GSC ESDO op zoek naar meer doelpunten, de sporadische aanvallen werden door de verdediging en debuterende Najim keeper van onze jeugd vakkundig tegen gehouden.

Aanvalsleider Kamel had een aantal kansen om weer op voorsprong te komen, via een individuele actie schiet Kamel van buitende de zestien op doel, de bal ging helaas net naast.
Op het middenveld werden flinke duels uitgevochten, af en toe was er onnodig bal verlies waardoor BZC er in de counter gevaarlijk uit kwam. De nummer 10 van BZC kreeg vanuit een counter de bal in de diepte gespeeld, het schot werd door Najim met een vuist naar de zijkant gewerkt. De toeschouwers waren zeer te spreken over het optreden van dit aanstormend talent van GSC ESDO. Vlak voor rust herpakte GSC ESDO zich, Kamel ronde een pass met een mooi doelpunt in rechter bovenhoek 1-2.

Na de rust zijn een aantal wissels doorgevoerd waardoor er een rommelige fase ontstond. BZC was sterker uit de kleedkamer gekomen en zette direct druk op de verdediging van GSC ESDO. Dit resulteerde direct in een gevaarlijke situatie. Door bal verlies in de verdediging kwamen twee man van BZC vrij te staan, via een één tweetje scoorde BZC de 2-2. Het veld overwicht bleef in het voordeel van BZC maar dit leidde gelukkig niet tot meer doelpunten. Twintig minuten voor tijd kwam Mounir en Faycel, ook een aanstormend talent vanuit de jeugd afdeling, het veld in.

Een vierde wissel die ingezet werd is Hicham, een jonge uit de B jeugd. Als debutant werkte hij op het middenveld een tegenstander van 90 kilo tegen de grond, met het voetballend vermogen wat Hicham heeft ziet de toekomst er voor hem goed uit. Uit de ten onrechte gegeven vrije trap maakte BZC de winnende 3-2. Over het geheel
was het een sportieve wedstrijd en hebben een aantal jeugdspelers hun debuut mogen maken in GSC ESDO 1.

Bron: Afdeling senioren