Het is en blijft een genot om te zien hoe JO9-8 zich ontwikkelt

Op zaterdag 26 november om 8:30uur stond GSC ESDO F8 - Verburch F4 op
het programma.

GSC ESDO had deze keer een enorme uitdaging: Het opnemen tegen
Verburch (F4) dat letterlijk een kopje groter was en ranglijst aanvoert in deze klasse. Dit betekent in deze leeftijdscategorie dan ook gauw, dat de spelers van de bezoekende
partij, minstens 1/3 groter waren dan sommigen van onze welpen.
De (weers)omstandigheden trotserend - het was amper 2 graden boven 0 en het veld was glad- begon de wedstrijd, met Ilyas in het doel. Met Amar, Ayman, Badr, Houdayfa, Louay, Marouan,
Mohammed-Amin, Mohammed El-Khalki en Mohammed Ghoulabzouri in de gelederen, was het team compleet. De wedstrijd stond onder leiding van Aimad El Khalki (broer van Mohammed El-Khalki).

De teams waren aan elkaar gewaagd en de eerste helft, ging nagenoeg gelijk op. ESDO wist wat pogingen tot aanval te neutraliseren en antwoordde met aanvallen die al snel in de kiem werden gesmoord. Zo verschenen beide teams, enkele keren voor het doel van de tegenpartij, maar zonder de amper te noemen kansen, om te zetten in doelpunten. Per saldo, wisten de bezoekers één corner meer te forceren dan ESDO.

In de tweede helft, nam Louay, plats onder de lat bij ESDO. Ook in de tweede helft, golfde de wedstrijd op en neer, wat betreft kansen. Lang zag het er naar uit, dat er geen winnaar uit de bus zou komen. Wat overigens meer dan terecht zou zijn geweest. Amper 2 minuten voor tijd, wisten de bezoekers echter, in een scrimmage het net te vinden. ESDO had hierna gewoon geen tijd meer om een antwoord hierop te vinden. De teleurstelling viel duidelijk af te lezen op de gezichten van ouders en trainer. Het was pure pech.

Weliswaar, stond 0-1 op het scorebord, maar onze welpen zijn als winnaar uit de strijd gekomen. Het is en blijft een genot om te zien hoe het team zich ontwikkelt. Hoe iedereen samenwerkt, en met lef en
toewijding de duels aangaat. De ouders stonden zichtbaar te genieten van een paar tackles en de strijd die hun kinderen leverden tegen een grotere opponent.

P.S.: De scheids heeft prima gefloten!
Bron: afdeling Jeugd