Facebook Toestaan Niet toestaan

DSO 1 (zat) – GSC ESDO 1 1-3 in een zeer aantrekkelijke wedstrijd

17 november 2016 9:00

Het vlaggenschip oefende dinsdag 15 November tegen het zaterdagteam van DSO. Na de mooie overwinning van afgelopen zondag tegen DHL stond vandaag in het teken van minuten maken van de spelers die de afgelopen weken geen/weinig speelminuten hebben gemaakt.

Opstelling

Op het mooie accommodatie en kunstgrasveld kregen een aantal basisspelers rust, zo starten 7 andere spelers ten opzichte van de wedstrijd tegen DHL in de basis. GSC ESDO starten met de volgende namen in de basis: Yildirim, Hibout, O. Mhamdi, Ait el Hadj, BoussabounAmhayi, Bouzidi, Halim, Faloun, Karadag en Hassan. Wisselspelers waren: Oulhani en Kaddouri. Niet bij de selectie zaten: Suarez, K.Amheye, B.Amheye, Houache, Fadlaoui, Achabar, L .Mhamdi, Y .Mhamdi, A.Amheye .

1ste helft

GSC ESDO begon de wedstrijd met goed combinatievoetbal, de eerste helft ging de wedstrijd gelijkopgaand,  GSC ESDO had iets meer kansen en een klein veloverwicht. Na 23 minuten werd een speler van GSC ESDO in het strafschopgebeid neergehaald, de goedleidende scheidsrechter H. van de Berg floot resoluut voor een strafschop. Waar Omer Karadag in beker wedstrijd tegen Botlek in de strafschoppen reeks faalde schoot hij de penalty beheerst in, 0-1. Na wat kleine kansjes voor GSC ESDO drong DSO in de laatste 10 minuten van de eerste helft aan en kreeg het wat mogelijkheden. Na 35 minuten voelde Yasine Halim spanning aan zijn hamstring en ging er uit voorzorg uitAyoub Kaddouri was zijn vervanger. In de 43ste minuut viel de gelijkmaker van DSO door een fout van Yildirim en Ait el Hadj.

2e helft

De 2e helft kwam GSC ESDO scherp uit de startblokken en speelde over het gehele veld 1:1 dit resulteerde meteen in een overwicht en werd het spel van DSO ontregeld. Al gauw kreeg GSC ESDO mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 56ste minuut gaf Kamel ait el Hadj een schitterende steekbal op Adil Bouzidi die rustig bleef, de keeper de verkeerde hoek stuurde en de 1-2 aantekende. GSC ESDO bleef goed combineren en de vrije man te zoeken. DSO probeerde goed druk te zetten waardoor het een leuke schouwspel werd. In de 73ste minuut werd Mohamed Hassan aan de rechterkant wegstuurd met een diepte pass, Mohamed Hassan legde de bal onzelfzuchtig bij de tweede paal waar de goed meegelopen Adil Bouzidi zijn tweede doelpunt van de avond kon maken, 1-3. Hierna trachte GSC ESDO de wedstrijd te controleren en drong DSO enigszins aan om de aansluitingstreffer te maken.

Compliment

In een zeer sportieve wedstrijd verdient de scheidsrechter een groot compliment doordat hij de wedstrijd goed aanvoelde en veelal door liet voetballen. Dit kwam het tempo ten goede wat leidde tot een vermakelijke wedstrijd.

Bron: GSC ESDO senioren