Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO vindt aansluiting bij de top

14 november 2016 15:00

Na de dik verdiende 1-2 winst van vorige week op koploper ODB stond zondag 13 november de wedstrijd tegen DHL uit Delft op het programma. Vanaf de aftrap was het overwicht van GSC ESDO duidelijk te zien. De bal werd zonder onnodig lopen snel rond gespeeld

De tegenstander werd onder aanvoering van Boussaboun bij vlagen weggetikt, om beurten werden de spitsen Kamal en Brahim Amheye gevonden en weggestuurd. De kansen die er waren werden (nog) niet benut. Van achteruit werd er door Yasin Halim en Achmed Amheye rustig opgebouwd, daar waar nodig werd aan de nood-rem getrokken, voor de spitsen van DHL was er geen doorkomen aan. Na een halfuur spelen waren er kansen voor Samir Oulhani, hij schoot net over en Yasin Halim die van een meter of 30 het doel van de tegenstander zocht, ook deze inzet ging over. Na een aantal niet benutte kansen kreeg DHL wat meer lucht en kwam er een aantal keer vanaf de zijkanten goed uit. Met nog tien minuten te spelen kreeg de nummer van 6 van DHL de bal op het middenveld, zonder nadenken schoot hij van 25 meter de bal onhoudbaar in de hoek 0-1 voor de bezoekers.

GSC ESDO bleef kalm en voetbalde ondanks de achterstand met vertrouwen, doordat de jongens die geblesseerd waren weer terug zijn zag je meer automatisme in het team. Een aantal minuten voor het einde van de eerste helft zette GSC ESDO weer aan. Kamal ait el Hadj veroverde de bal op het middenveld en speelde Ali Boussaboun in, hij speelde drie man uit en stuurde Mauro Suarez aan de linkerkant weg zijn direct voorzet verdiende meer, het was Brahim Amheye die net niet zijn hoofd er tegen kon krijgen. In de volgende aanval was het wel raak, Yassin Halim rukte het middenveld op en gaf een dieptepass op de wegsprintende Brahim Amheye. Met een perfecte aanname en een even zo buitenkantje rechts genomen schot belande de bal in de kruising, ruststand 1-1.

2e helft

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld, GSC ESDO was het voetballende team, DHL kon alleen maar tegenhouden. De goed spelende rechtsback Mounir Faloun deed wat hij moet doen, man uitschakelen en het middenveld inspelen. Uit een van deze acties kwam de 2-1 tot stand, na het inspelen van Ayoub Kaddouri kwam de bal bij Kamal Ait elhadj. Via een een-tweetje met Boussaboun en een mooie schijnbeweging schoof Ait elhadj de bal laag in de rechterhoek, de keeper van DHL had het nakijken. GSC ESDO wilde na dit doelpunt doordrukken en de overwinning snel veilig stellen. Kamal Amheye was met zijn acties continu dreigend, na een aantal pogingen die net niet het doel vonden was het dit keer raak. Ali Boussaboun stuurde Kamal Amheye aan de linkerkant weg, in het duel wat volgde zette hij twee man weg en omspeelde de derde waarna hij met een beheerst en bekeken schot de 3-1 binnen schoof. DHL had na dit doelpunt wat meer balbezit en een mogelijkheid om de 3-2 te maken, maar daar was Korhan Yildirim die de bal op tijd wegkreeg. GSC ESDO was even een periode minder in de passing en zakte te ver terug.

In het laatste deel van de tweede helft herpakte onze jongens zich, via een voorzet van Mauro Suarez waren er kansen voor Brahim Amheye en Samir Oulhani, helaas konden zij niet het net vinden. Met aantal wissels aan GSC ESDO kant was het duidelijk dat de winst binnen was. Omer Karadag kwam er voor Samir Oulhani in en iets later mochten Ali Boussaboun en Brahim Amheye hun rust pakken. Zij werden vervangen door Driss Amhayi en Adil Bouzidi. De laatste minuten drong DHL nog even aan, maar GSC ESDO verdedigde en controleerde de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal van de wederom goed fluitende scheidsrechter.

Voor de liefhebbers is er as dinsdag 15 november een oefenwedstrijd uit tegen DSO om 20:00 uur.

Bron: GSC ESDO Senioren