Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO pakt drie punten tegen Kethel Spaland

19 september 2016 16:45

Naar aanloop van de wedstrijd was er enige verwarring ontstaan of GSC ESDO wederom thuis zou spelen. Onze erelid en trouwste supporter Harry Nieuwenburg was naar schiedam gesneld, ervan uitgaande dat de wedstrijd daar gespeeld zou worden. Daar aangekomen kwam Harry erachter dat de wedstrijd in Den Haag gespeeld wordt (de accommodatie van Kethel Spaland wordt verbouwd). Wonder boven wonder was hij er precies om 14:00 uur, top supporter!

Dan de wedstrijd, het begin van de eerste helft was de concentratie even niet aanwezig bij onze jongens. Kethel Spaland profiteerde daar gretig van en kwam er direct een aantal keer gevaarlijk uit. Met Schiedamse inzet en het zogenoemde 'vuurtje' aansteken werden onze jongens verrast. Via een aanval over rechts kwam de bal bij de nummer 10 van Kethel Spaland, hij zette voor en de inkomende spits ronde goed af 0-1. In de eerste helft waren er aan GSC ESDO kant een aantal goede combinaties en kansen voor Brahim Amheye en Kamal Amheye. Helaas was de scherpte en oog voor een medespeler er nog even niet. Aan de linkerkant was Mauro Suarez met zijn inmiddels befaamde rushes waarmee hij de gehele linkerflank bestrijkt. Hij zorgde met zijn voorzetten voor het nodige gevaar en gaf Brahim Amheye een mooie voorzet, die maar net over werd gekopt. In het restant van de eerse helft was het soms rommelig aan beide kanten, maar door het harde werken kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Via Adil el Bouzidi en Badr Haouch kwam de bal voor de voeten van Brahim Amheye, hij tikte de verdiende 1-1 binnen. Na wederom een aantal kansen vond Samir Oulhani het genoeg, hij kreeg op 30 meter van het goal de bal, speelde zijn directe tegenstander zoek en lobte de dik verdiende 2-1 over de keeper heen. Een supporter van GSC ESDO merkte op dat bij de 2-1 er reactie was van een onze spelers naar de soms warrig vlaggende grensrechter. Dit is niet nodig en past niet bij GSC ESDO, concentreer je op het voetbal en wees een voorbeeld voor onze jeugdige spelertjes.

In de tweede helft was GSC ESDO duidelijk beter uit de kleedkamer gekomen. Er werd weer goed gevoetbald en de combinaties via Ayoub Kaddouri en Samir Oulhani liepen veel soepeler dan in de eerste helft. Dit leverde veel dreiging en kansen op, helaas was de scherpte voor het goal niet optimaal. Het publiek en ook de enthousiast fluitende scheidsrechter op het veld hebben in ieder geval mooie aanvallen en combinaties over het gehele veld gezien.

Kethel Spaland probeerde na de voorsprong GSC ESDO wat meer naar achteren te drukken, maar daar stonden Achmed Amheye en Abdelkhalik Fadlaoui die elke aanval vakkundig met de nodige Haagse bluf stopte. Door de minimale voorsprong bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend, trainer Hassan Amhayi besloot de wedstrijd te controleren en bracht Nourdin en Younes el Mhamdi in. In de laatste periode van de wedstrijd was het gevecht meer op het middenveld geconcentreerd en werd de ingebrachte Mohamed Hassan met lange ballen de diepte ingestuurd, twee keer was er nog een mogelijkheid om de 3-1 te maken, helaas was dit niet het geval. De drie punten zijn binnen en op naar aanstaande dinsdagavond voor een mooie oefenpot uit bij VELO 1.

Opstelling:

Korhan Yildirim, Abdelkhalik Fadlaoui, Driss Amhayi, Achmed Amheye, Mauro Suarez, Adil el Bouzidi (Younes el Mhamdi), Samir Oulhani, Kamal Amheye (Mohamed Hassan), Badr Haouch, Ayoub Kaddouri, Brahim Amheye (Nourdin)

Man van de wedstrijd was naar mijn mening dit keer Badr Haouch, gezien zijn leeftijd, zijn voetbal vermogen, het feit dat hij veel corrigeert en stand heeft gehouden op het middenveld.

Bron: Afdeling senioren