Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO door naar de knockout fase van het bekertoernooi

29 augustus 2016 22:00

Alle voorgaande oefen- en bekerwedstrijden zijn door de formatie van trainer Hassan Amhayi omgezet in winst. Dit is gebeurt met goed, fris en aanvallend voetbal. Het antwoord op de vraag van de trainer (wie haakt aan en wie geeft op?) is door het team postief opgepakt en beantwoord

Nu vasthouden en werken naar nog meer scherpte. Een van de tegenstanders in het bekertoernooi stuurde een twitter bericht met de zin 'goede ploeg dat ESDO'. Afgelopen zondag 28 augustus speelden onze jongens in de 'buren-clash' tegen HSV Escamp. Direct na de aftrap bleek dat de tegenstander niets in te brengen had. GSC ESDO had het betere van het spel, via goed positie spel kwam de bal gemakkelijk bij de aanvallers Kamel Amheye en Samir Oulhani. Er waren diverse kansen, deze werden helaas niet omgezet in een doelpunt. Bij een aanval die begon bij Mauro Suarez kwam de bal via Ali Boussaboun bij Driss Amhayi terecht, het schot wat werd gelanceerd ging net naast het doel van HSV Escamp.

Na een half uur spelen stoomde Ayoub Kaddouri vanaf het middenveld op en omspeelde een aantal spelers van HSV Escamp alsof ze er niet stonden, met een mooie steek pass zette hij Samir Oulhani voor het doel en een wilde tackle volgde, de goed fluitende scheidsrechter van den Berg wees resoluut naar de stip. Kamel Amhaye aarzelde niet en schoot na een half uur spelen de 1-0 binnen. In de resterende tijd kwam HSV Escamp er sporadisch uit, via een vrijetrap kwam de spits van de tegenstander voor het eerst bij het doel van onze doelman Korhan Yildirim. Vlak voor rust waren er diverse kansen om het doelpunten saldo op te krikken. Na een aanval die afgeslagen werd, nam Driss Amhayi een corner die net over werd gekopt door Ayoub Kaddouri. Kort daarna wederom een actie en steekpass van Ali Boussaboun op Kamal Amheye, hij lobte de bal net over de uitgekomen doelman van HSV Escamp.

In de tweede helft is GSC ESDO doorgegaan waar het in de eerste helft is gebleven. Het goed verzorgde positiespel door Ali Boussaboun en Ayoub Kaddouri wierp zijn vruchten af, de vleugelaanvallers Adel el Bouzidi en Samir Oulhani werden meerder malen in de diepte gestuurd wat een aantal keer resulteerde in kansen die te gehaast afgerond werden. Wanneer de scherpte bij voorzetten en voor het doel beter wordt dan is een ploeg als HSV Escamp makkelijk op te rollen. Na een kwartier in de tweede helft zette Ayoub Kaddouri via Driss Amhayi een aanval op. Na een actie speelde Samir Oulhani de doorgelopen Ayoub Kaddouri in, het schot wat volgde ging net naast. Twee minuten later was het wel raak en hoe...na een afgeslagen aanval ingezet door Kamal Amhayi pikte Samir Oulhani de bal op, met een weergaloze panna op de speler met het toepasselijke nummer 13 van HSV Escamp schoot hij de verdiende 2-0 laag in de rechterhoek.

Na een aantal wissels aan GSC ESDO kant ging het tempo iets naar beneden, hierdoor kon HSV Escamp wat meer naar voren spelen wat resulteerde in een aanval en schot op het doel van onze doelman Korhan Yildirim. Halverwege de tweede helft speelde Achmed Amheye invaller Badr Haouch in, hij speelde de andere invaller Mohamed Hassan in die zijn directe tegenstander voorbij snelde. De voorzet die volgde werd te gehaast door Adel el Bouzidi op het doel geschoten. HSV Escamp deed haar best om nog iets te forceren maar de verdediging stond als een huis, elke aanval werd vakkundig afgeslagen. Voor GSC ESDO was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en te werken naar de eerste competitie wedstrijd van zondag 4 september, tegenstander is dan OLIVEO uit. Ter voorbereiding daarop oefent GSC ESDO aanstaande dinsdag om 20:00 uur tegen SPARTA AV. In de slotfase had Ali Boussaboun nog een mooie solo actie in petto, hij speelde drie man uit en zette met wederom een weergalozo steekpass Adel el Bouzidi voor het doel en dit keer drukte hij goed af en bepaalde de eindstand op 3-0. Door naar de knockout fase van het bekertoernooi.

Opstelling: Yildirim, Achmed Amheye, Fadlaoui, Nordin (Yassine Halim), Suarez, Driss Amhayi (Haouch), el Bouzidi, Kaddouri, Oulhani, Boussaboun, Kamal Amheye (Mohamed Hassan)

Bron: GSC ESDO Senioren