Facebook Toestaan Niet toestaan

Wat is de staat van de fysieke gesteldheid?

27 augustus 2016 23:15

Na een mooie start van de beker competitie van onze 1e elftal kon de formatie van Hassan weer op dinsdag aan de slag. Dit keer was sv Stompwijk de tegenstander.

De wedstrijd begon iets later dan gepland maar om 20.00 uur werd door de scheidsrechter het startsein gegeven.
Al heel snel kon je zien wat de tactiek van Hassan was. Het viel namelijk op dat de tegenstander heel snel onder druk werd gezet. Ik vond het wel een interessante casus en was dus benieuwd naar de fysieke gesteldheid van het team.
Sv Stompwijk wist zich even geen raad met de hoge druk waarmee Esdo speelde, dit resulteerde al in de 1e 10 minuten tot 3-4 opgelegde kansen. Deze werden helaas niet benut maar het beloofde een aardig schouwspel te worden.

De verdediging van sv Stompwijk wist zich geen raad met de extreme druk ,door een snelle combinatie via de rechter flank kwamen we op een 0-1 voor sprong. Brahim amhey was er als de kippen bij en bracht Esdo op een terechte voorsprong. Wederom werden we al snel getrakteerd op de 0-2. Er werd vanuit iedere linie van Esdo druk gezet op de tegenstander. Een foute terugspeel bal van een verdediger van Stompwijk werd keihard afgestraft door Brahim amhey. 0-2 na 20 minuten was de stand van zaken.
Esdo speelde goed georganiseerd en gaf geen kans weg aan de tegenstander. De esdoianen straalden een duidelijk signaal af "vandaag is de buit van ons". En wederom na een mooi actie werd Samir Oulhani in het strafschopgebied onderuit geschoffeld. De scheids floot resoluut voor een penalty, duidelijker kon haast niet en werd door Stompwijk zonder enige discussie geaccepteerd. Het regeltje dat men nooit een pingel moet nemen door degene die onderuit was getrapt werd direct de prullen bak in gegooid. Samir nam de penalty en schoot deze beheerst binnen.
Esdo stond positioneel zeer goed waardoor Stompwijk geen kans had om enigszins gevaarlijk te worden.
Stompwijk wat zeer sportief speelde kon helaas niets doen tegen de 0-3 achterstand waarmee men ook mee de rust in ging.

Hoe vaak wordt er gezegd dat je nadat je hebt genoten van een bakkie thee in de rust scherp moet beginnen in de 2 helft. Helaas begon esdo in de 2 e helft wat slapjes waardoor Stompwijk zijn kans rook. Door een foutje van Esdo kwam Stompwijk van de akelige nul af.
Kennelijk werden de mannen van esdo wakker geschud en stelden snel orde op zaken. Door een aantal goede acties werd de stand uitgebreid. Ayoub scoorde nog 2 maal waardoor we op 1-5 kwamen. Stompwijk kreeg een terechte penalty waardoor de stand 2-5 werd.
Esdo bleef druk zetten en was duidelijk de bovenliggende partij. De eindstand werd uiteindelijk 2-6.
De lijnen werden vanuit het middenveld goed uitgezet en zag een formatie staan met een missie.
De scheidsrechter floot zeer goed en had de wedstrijd geheel onder controle. Hiervoor dank.
Maar wat is het heerlijk fluiten voor een scheids als de teams zeer sportief zijn en gewoon mooi voetbal willen laten zien.
Nou na 90 minuten kan ik zeggen dat het fysiek en conditioneel wel in orde is met de formatie van Hassan.

Een mooie en terechte uitslag wat veel leuks voorspeld voor het komende seizoen. Ik kies nog geen man of the match omdat ik vond dat vandaag het team alle complimenten verdiend.