Verbod op publiek geldt ook voor ouders: ‘Kinderen afleveren bij het hek’ - GSC ESDO

Verbod op publiek geldt ook voor ouders: ‘Kinderen afleveren bij het hek’

28 september 2020 22:30

Algemeen Dagblad

Het verbod op publiek langs de kant bij sportwedstrijden geldt ook voor ouders van sportende kinderen. ,,Het wordt weer kinderen afleveren bij het hek”, zei premier Mark Rutte op de persconferentie waar hij extra maatregelen aankondigde om verspreiding van het coronavirus in te dammen. ,,Het is allemaal ontzettend ellendig.”

Ouders die hun kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen, behoren tot de begeleiding en mogen wel naar de wedstrijd kijken. Ouders van kinderen van het thuisspelende team mogen dan weer niet naar de wedstrijd kijken langs de lijn. ,,Na de discussie van vorige week hebben we afgelopen weekeinde gezien dat het weer wat beter ging met het publiek in het betaalde voetbal. Iedereen doet verschrikkelijk zijn best”, zei Rutte.

,,We willen het sporten zelf overeind houden, want dat is ook goed voor de gezondheid. Maar als je de hele optelsom neemt van sportende amateurs en profs, het publiek dat daarop afkomt, en je wil de contactmomenten beperken, dan hebben we de keuze gemaakt voor het publiek. Helaas geldt dat ook voor de ouders die hun kinderen naar hun sport brengen. Iedereen kan blijven sporten, maar even zonder aanmoedigingen vanaf de kant en de tribunes. En de sportkantines moeten dicht.”

Bron: https://www.ad.nl/dossier-drie-weken-geen-fans-in-de-sport/verbod-op-publiek-geldt-ook-voor-ouders-kinderen-afleveren-bij-het-hek~a67112cd/
Delen

Lees meer over:
Corona

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!