Facebook Toestaan Niet toestaan

GSC ESDO 1 handhaaft zich in de derde klasse

4 juni 2018 0:30

De mannen van GSC ESDO 1 hebben zich zondagmiddag gehandhaafd in de Derde Klasse. De ploeg van trainer Jilali Laari, won op bezoek bij SEP met 2-3. Hierdoor degradeert De Ster 1.

Het was een rumoerige week voor GSC ESDO. Afgelopen week hebben GSC ESDO en Jilali Laari besloten om uit elkaar te gaan. Dit terwijl er nog een belangrijke wedstrijd op het programma stond. Een belangrijke wedstrijd waarmee GSC ESDO zich definitief veilig kon spelen.

Het was zondagmiddag heerlijk weer. Maar dit geldt niet voor voetbalspelers die meedoen aan de ramadan. De zon en de degradatiespanning waren de grootste tegenstanders van GSC ESDO aan het begin van de wedstrijd. SEP kreeg al vroeg enkele mogelijkheden om de score te openen. GSC ESDO was aan het begin van de wedstrijd niet helemaal bij de les. Het was de keeper Korhan die GSC ESDO in het begin in leven hield.

Gaandeweg de eerste helft nam GSC ESDO het heft weer in eigen handen. Dit resulteerde in twee dot van een kansen voor Said Marfouk. Hij had zijn vizier echter niet op scherp. En zoals een oude voetbalwet luidt: ‘Als je de kansen niet afmaakt, dan valt het doelpunt aan de andere kant.’ En zo geschiedde: Halverwege de eerste helft scoorde SEP uit een corner. Het leek even alsof de moed in de schoenen van GSC ESDO zakte. Want even later brak de spits van SEP door en moest Abdelmajid aan de noodrem trekken. Abdelmajid, die niet helemaal fris aan de wedstrijd begon, mocht van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg.

Jilali besloot om nog voor de rust in te grijpen. Hij wisselde Abdelmajid voor Yassine Douiri. Badr nam de plek van Abdelmajid achterin over. Dit bleek een meesterzet te zijn. Want hierna kwam SEP er niet meer doorheen.

In de blessuretijd kreeg Said Marfouk weer een dot van een kans. Een verdediger van SEP speelt de bal zomaar in de voeten van Said. Deze kapt de keeper uit, maar schiet de bal vervolgens rakelings naast.

In de rust moeten er harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer. Het leek er in de eerste helft namelijk op dat de spelers niet beseften dat zij voor hun laatste kans streden. De trainer kwam na nog geen 5 minuten uit de kleedkamer. Maar ook dit pakte wederom goed uit. GSC ESDO kwam goed uit de startblokken.

SEP kwam nagenoeg niet meer van zijn eigen helft. Het was nog slechts wachten op de gelijkmaker, en die kwam er van de voet van Sahin. Middels een fraaie lobje verschalkte hij de keeper en bracht de gelijkmaker op het scorebord. Deze oudgediende laat zien dat ervaring een belangrijke aspect is van het voetbal. Hij en Nourdinne Oulhani, een ander oudgediende, namen de afgelopen maanden het team op sleeptouw.

Na de gelijkmaker gaf GSC ESDO geen gas terug, ze bleven doordrukken en de tegenstander opjagen. Middels het doelpunt van het seizoen nam GSC ESDO zelfs de voorsprong. Bilal Nirk zag vanuit zijn ooghoek dat de keeper te ver voor zijn goal stond.

Met een schot van zeker 35 meter afstand scoorde hij de 1-2. Dit doelpunt werd met de gehele dug-out gevierd. De 1-3 liet daarna niet lang op zich wachten. Mostapha Boubkari kwam er op rechts goed door, zocht de achterlijn en trok de bal terug op de 16 meterlijn waar Oulhani de bal vrij kon schieten. Oulhani raakte de bal echter verkeerd, waardoor de bal naar links afzwaaide. Daar stond echter Said Marfouk geposteerd, die de bal met een harde knal in het dak van de goal schoot. De buit leek binnen. Op dat moment kregen wij te horen dat het bij De Ster -DHL 2-2 stond. Er leek niets aan de hand voor GSC ESDO.

Wij begonnen hierna zelfs een beetje nonchalant te voetballen. En plots viel uit het niets de 2-3. Een zondagsschot bleek onhoudbaar voor de verder uitstekend keepende Korhan. SEP begon er zowaar in te geloven en ging er in de slotminuten van de wedstrijd nog vol voor. In de blessuretijd hield Korhan op een katachtige wijze de bal uit zijn goal.

Nadat hij de bal uit de hoek tikte stond hij meteen weer op om ook de rebound tegen te houden. Dit lukte hem, maar daarbij brak Korhan helaas wel zijn vinger. Korhan kon niet verder en moest meteen naar het ziekenhuis. Langs deze weg willen wij Korhan namens GSC ESDO beterschap toewensen.

Boubkari ging op doel staan en al vrij snel klonk het bevrijdende eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter. Ik wil de mannen van GSC ESDO 1 in het algemeen en trainer Jilali in het bijzonder feliciteren met de overwinning en de handhaving in de derde klasse.

Man of the match

In de ogen van de supporters hebben drie spelers een sublieme wedstrijd gespeeld. Dat zijn Badr, Hicham en Yassine. Deze laatste twee spelers zijn zelfs nog jeugdspelers. Dit geeft aan dat er goed werk wordt geleverd bij de jeugd van GSC ESDO.

Want de allerbeste was toch Hicham die heerste op het middenveld en die steeds gezocht werd door SEP.